INVATA SA TE IUBESTI PE TINE INSUTI

AVEM TENDINTA SA ATRAGEM persoanele pe care credem ca le meritam. Aceasta inseamna ca, daca te placi, esti intr-o pozitie mai buna sa atragi pe cineva care te respecta, invers, daca nu te placi, este probabil sa te legi de cineva care nu te respecta, deoarece, fara sa stii, reflectezi o imagine de sine neatragatoare. Iubeste-te pe tine insuti, iar ceilalti te vor urma. Deci, de unde vine imaginea de sine pe care nu o constientizezi? Psihologul Alfred Adler a sustinut ca sistemele noastre de valori se formeaza inauntrul nostru si sunt influentate de familie. Cand esti multumita de tine insati si de felul in care arati, vei reflecta o imagine de sine increzatoare si relaxata, ceea ce este foarte atragator pentru ceilalti.

Exercitii Iata trei exercitii care te vor ajuta sa-ti clarifici sistemul de valori. Este important sa intelegi ca NU esti limitat la acesta. Odata ce le-ai recunoscut si le-ai inteles, poti sa actionezi diferit in mod constient, ptr a modifica tiparele comportamentale si a ajunge la rezultatele dorite.

  1. Scrie zece dintre convingerile tale pe bucati separate de hartie. Acestea trebuie sa se refere la viata personala, de exemplu:”Trebuie sa raman virgina pana ma casatoresc.” Vezi care dintre ele ti-a creat cele mai multe probleme. Intreaba te: De unde se trage aceasta convingere? De la un membru al familiei? ESTE ACEASTA convingere relevanta pentru mine? Repeta acesti pasi si in cazul celorlalte 9 afirmatii.
  2. Priorități amoroase. Acest exercitiu te va ajuta sa ti intelegi atitudinea fata de sex. 1.Enumera zece motive pentru care sexul este important ptr tine, in ordinea prioritatii. Urmatoarele idei pot aparea pe lista ta:eliberarea sexuala, apropierea si intimitatea, descoperirea propriei naturi sexuale, pierderea virginitatii, sfarsitul autostimularii. Pune toate acestea in ordinea dificultatii de a fi realizate, incepand cu cel mai usor, vezi daca este o prioritate realista sau daca este ceva in care esti conditionata sa crezi. Examineaza si celelalte prioritati in acelasi mod.
  3. Constelatii familiale. Acest exercitiu te ajuta sa stabilesti influentele familiei. Imagineaza-ti ca esti o stea si ca rudele tale sunt stele vecine. Aseaza membrii familiei si prietenii care te influenteaza cel mai mult aproape de steaua ta, iar pe cei cu mai putina influenta mai departe. Gandeste-te la trasaturile de caracter ale celor pe care i-ai plasat in apropiere. Intreaba-te cum te_au influentat aceste persoane.
Ți-ar plăcea să citești și următoarele articole