Barbatul si Femeia in Lumina

“Doar bărbatul învață de la femeie, aproape niciodată invers.

El învață de la ea să fie bărbat. În schimb, ea nu poate învăța de la el vreodată să fie femeie. El învață multe de la ea. Să vorbească, să se îmbrace, să se îngrijească, să construiască, să creeze, să se joace, să se bucure de viață și să zâmbească.

Ea îi oferă lumină, căci ea este explozie de viață. Iar simbolul vieții este lumina. Ea susține lumina în el, doar atâta timp cât el o primește. Când o respinge, iarăși se întunecă. Pentru că bărbatul se lasă foarte ușor sedus de întuneric. Iar acesta are o infinitate de valențe pe care femeia le intuiește și le simte.
Chiar dacă întunericul sau umbra îl trage în jos, el pare că nu-și da seama.
Se duce, intra în umbră, coboară, se autodistruge. Și alege asta pentru că respinge lumina și iubirea pe care ea le generează către el.

De ce respinge? Pentru că îi este frică. Încă nu înțelege că ea îi dă putere de creație și niciodată nu-l conduce spre distrugere. Dar el nu suportă ca ea să-l facă pe el bărbat.
De asta fuge și respinge. Dacă ar alege să iasă din prostia inerției care îl îngheață, atunci ar începe și el să o învețe câte ceva pe ea.
Ea abia așteaptă asta. Să îi arate ce simte el și astfel să-l poată citi mai bine, nu ca să-l manipuleze, ci să-l iubească și mai mult. Și astfel, ușor și fin, ea imediat s-ar lăsa învățată. Ea îl învață pe el lucrurile simple ale vieții de care cumva el nu prea e conștient.
El o poate învăța doar cum să intre în inima lui. Dar pentru asta e nevoie de deschidere și de comunicare. Că dacă taci ca mutu-n târg, ea nu poate intra acolo cu forța.
Nu poate intra decât pe o poartă deschisă. Nu vine ea și deschide poarta cu forța.
Asta ar fi horror pentru el și atunci o va respinge și mai mult. Dar ea poate induce cumva deschiderea acestei porți ferecate cu zeci de mii de lanțuri care este inima bărbatului.
Toate lanțurile din inima lui sunt doar un cumul de frică. E mereu ca într-un joc între bărbat și femeie. E mereu între două forțe. Între frică și iubire!”

By Cristi Ciorcila

Ți-ar plăcea să citești și următoarele articole